رشته عمران

 

یکی از دغدغه های هر فارغ التحصیل رشته های مهندسی به خصوص مهندسی عمران، قبولی در آزمون نظام مهندسی و اخذ پروانه کار می باشد و گاه با عدم اطلاع از راهکارهای مناسب ،انگیزه برای تلاش جهت موفقیت، جای خود را به استرس و ترس از عدم موفقیت می دهد، لذا در این مطلب هر آنچه که لازم است از این آزمون و راه موفقیت در آن بدانید، از تجربیات مهندسینی که در آزمون های ادوار گذشته قبول شده اند گردآوری شده است.

چه زمانی می توان در آزمون نظام مهندسی شرکت کرد؟

فارغ التحصیلان رشته های مهندسی پس از گذشت سه سال از تاریخ اخذ مدرک کارشناسی خود می توانند جهت شرکت در ازمون نظام مهندسی اقدام کنند.

آزمون نظام مهندسی در کدام گرایش ها برگزار می شود؟

ازمون نظام مهندسی در رشته مهندسی عمران در سه گرایش محاسبات، نظارت و اجرا ‌برگزار میشود که هر آزمون ۶۰ سوال و حد نصاب قبولی ۵۰‎٪ می باشد، یعنی برای قبول شدن در آزمون حداقل باید به ۳۰ سوال صحیح پاسخ دهید. لازم به ذکر است که آزمون دارای نمره منفی است که هر سه سوال غلط، یک سوال صحیح را حذف میکند.

تاریخ برگزاری این آزمون ؛

این آزمون با همکاری سازمان سنجش و سازمان نظام مهندسی هر سال در دو نوبت یکی اسفند ماه و دیگری شهریور ماه برگزار میشود. برای دریافت پایه 3 مهندس عمران آزمون را در زمینه نظارت محاسبه و اجرا می‎گذراند. مدت دوره برای فارغ‌التحصیل لیسانس 3 سال و فارغ‌التحصیلان فوق‌لیسانس دو سال باید از تاریخ مدرکشان گذشته باشد به این معنی که این دو یا سه سال جز تاریخ حرفه‌ای ایشان به حساب ‌آید. اگر در هر سه مورد فوق یعنی نظارت، محاسبه و اجرا متقاضی باشید میبایست در سه نوبت آزمون بدهید.

نحوه شرکت در آزمون نظام مهندسی

شرکت در آزمون برای ورود به حرفه مانند هر آزمون دیگری نیاز به مطالعه و تمرین دارد. حتی شرکت در این آزمون شیوه تست زنی خاص خود را دارد. فارغ التحصیلان رشته عمران در صورتی که بخواهند در محاسبات، نظارت و اجرا در آزمون شرکت کنند باید به صورت مجزا ثبت‌نام کنند و این به آن معناست که می‌بایست سه بار در آزمون ثبت‌نام کنند. آزمون در هر سه بخش نظارت و اجرا و محاسبات به شکل تستی 4 گزینه‌ای است. یادآوری میکنیم که این آزمون به صورت جزوه باز برگزار می‌شود و حدنصاب قبولی شرکت کننده‌ها 50 درصد است. آزمون اجرا محاسبات و نظارت در واقع برای پایه 3 است که در نوبت صبح و عصر برگزار می‌شود.

دریافت پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی

دنیای مهندسی عمران جذاب با درآمدی قابل قبول می باشد .بنابراین لازم است تحصیل‌کرده‌گان این رشته از لیسانس و فوق‌لیسانس در آزمونی مورد امتحان باشند تا افراد در آن به حداقل قبولی دست یابند. هدف از شرکت در این آزمون و قبولی در آن دریافت پروانه اشتغال به کار و کسب ،کسب تجربه بیشتر در زمینه‌های کاری است.

نحوه رتبه بندی مهندسین عمران

رتبه بندی مهندسین عمران در شرکت‌ های پیمانی 1 تا 5 است و در شرکت‌های مشاوره 1 تا 3. بالاترین رتبه در شرکت‌های پیمانی 1 است و پایین‌ترین آن 5. در شرکت‌های مشاوره بالاترین 1 و پایین‌ترین 3 است.

محدودیت های خدمت سربازی و دریافت پروانه اشتغال

مهندسانی که هنوز دوره‌ی خدمت سربازی را طی نکرده‌اند در صورت شرکت در این آزمون و در صورت قبولی تا 4 سال فرصت خواهند داشت تا بتوانند اصل مدرکشان را جهت گرفتن پروانه اشتغال به کار به سازمان نظام مهندسی تحویل دهند.

چگونگی انتخاب مهندسین در نظام مهندسی

چگونگی انتخاب کارشناسان نظام مهندسی به این شرح است. این سازمان یک شورای مرکزی دارد. این شورای مرکزی دستورالعملی را با چند مفاد برای انتخاب کارشتاسان به اجرا می‌گذارد. به این ترتیب که هر سه سال یک بار بر اساس زمان بندی اعلام شده کارشناسانی را از بین خود انتخاب و به آنان پروانه می‌دهند. این پروانه در واقع پروانه کارشناسی سازمان نظام مهندسی ساختمان است که معمولا در دستورالعمل‌ها به اختصار پروانه کارشناسی خوانده می‌شود. این پروانه به آنان اعطا میشود. در نهایت برای ارتقای درجه اشتغال به کار از پایه 3 به پایه 2 باید 4 سال وقت صرف

کنند و ارتقاء از پایه 2 به 1 نیز مستلزم گذراندن 5 سال خواهد بود. در نهایت عضویت در سازمان نظام مهندسی و گذراندن دروه‌های آموزشی و گرفتن مدارک نظام مهندسی عمران مرحله‌ای است که یک فرد آکادمیک را به طور کامل با فضای کار و اشتغال پیوند خواهد زد و خلاء موجود در مراکز دانشگاهی را تا حدودی پر میکند.


برای دانلود نمونه سوالات و پاسخنامه آزمون های برگزار شده به تفکیک رشته اینجا کلیک کنید.

نظر خود را بنویسید